Onze instructeurs zijn CWO gecertificeerd

Het overbrengen van hun eigen enthousiasme. Dat noemen instructeurs vaak als reden om zeilinstructeur te worden. De instructeurs zijn vrijwilligers en hebben zelf trainingen gevolgd in het geven van zeilles, waardoor ze gecertificeerd zijn. De lesboten zijn voor Polyvalken voor volwassenen, ruime open boten waarin duidelijk te zien is wat er precies gebeurt en hoe alles werkt. “De eerste keer ga ik altijd zo snel mogelijk het meer op”, zegt een instructeur terwijl hij de zeilen hijst en zijn drie cursisten aan boord helpt. “Later leren ze wel waarvoor al die touwtjes dienen” (overigens heeft een zeilboot geen ‘touwtjes,’ maar ‘lijnen’).

De boot
Er wordt gevaren in een Valk. Dit is een open zeilboot met vaste kiel. Het is een veilige, stabiele boot. Zie hieronder onze lesboot met de naam Freonskip, dat betekend in het Fries Vriendschap.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is valkzeilen--1024x768.jpg

Alleen zeilervaring opdoen, of opgaan voor een officieel zeildiploma?

Voor een introductie les, opfriscursus of privéles maken we lesprogramma’s op maat, waarin wij de lesdoelen die u wilt bereiken in lesblokken samenvoegen en behandelen. Onze instructeurs voelen tijdens het zeilen verbeterpunten haarfijn aan en zullen deze met u bespreken en ook actief tips geven tijdens de les om uw zeilvaardigheid te verbeteren.

De cursus kan ook met het gezin samen in een boot gevolgd worden. Kinderen onder de 12 jaar, hebben vaak nog niet genoeg kracht om alles zelf te kunnen doen, maar zullen zeker veel kunnen leren aan boord. Natuurlijk is er voor de kinderen ook de mogelijkheid, de Optimist cursus te volgen op bijvoorbeeld dezelfde tijdstippen als de ouders in de Polyvalk les krijgen

De cursus staat open voor iedereen die voldoende kracht en inzicht heeft om de boot te veilig te bedienen, er zijn drie basismogelijkheden voor de zeillessen:
• Je wilt wat zeilervaring opdoen en vooral heerlijk van (zomer)avonden op het water genieten, of
• Je wilt de zeillessen gebruiken om een CWO-diploma te behalen of via privéles je zeilvaardigheid, regievoering aan boord, veiligheid en zelfvertrouwen vergroten, of
• Het is mogelijk om een kennismaking of opfriscursus aan te vragen, met bijvoorbeeld als doel de zeilsport te ervaren en om zelfverzekerder en veilig het water op te gaan. Neem contact met ons op : info@watersportwereldburgum.nl

Een CWO zeilcursus wordt verzorgd op 2 zeilniveaus met 2 personen per boot
• de beginnersopleiding bereidt voor op het CWO-I examen ,
• een gevorderdenopleiding die je voorbereidt op het CWO-II examen.

De CWO cursus Polyvalk duurt 4 x 3 uur. Een cursusblok is van 9:30 – 12:30 of 13:30 – 16:30 of van 18:00 – 21:00. Zodra er meerdere gezinsleden aan verschillende cursussen deelnemen, zorgen wij ervoor dat de dagdelen gelijk lopen.

Opfriscursus

Is het al weer even geleden dat u gezeild heeft en wilt u een wat uitgebreidere uitleg van de Polyvalk voordat u deze huurt of zelf weer gaat varen met uw zeilboot. Dan bieden wij de mogelijkheid van een opfriscursus. De instructeur neemt met u alle basistheorie door en alle belangrijke zeilvaardigheden worden op het water doorgenomen, waarna de boot gezamenlijk wordt afgetuigd en er weer wordt binnengevaren. Na deze opfriscursus zal er in overleg met de instructeur bepaald worden of het raadzaam is zelfstandig te gaan zeilen en een boot te huren.

De opfriscursus duurt 1,5 uur. U dient vooraf een afspraak te maken.

Privéles of kennismaking
Voor een kennismaking of privéles maken we lesprogramma’s op maat, waarin wij de lesdoelen die u wilt bereiken in blokken samenvoegen en behandelen. Onze instructeurs voelen tijdens het zeilen verbeterpunten haarfijn aan en zullen deze met u bespreken en ook actief tips geven tijdens de les om uw zeilvaardigheid te verbeteren.

Duur en tarief op basis van overleg. U dient vooraf een afspraak te maken.

Maak een afspraak voor een meer informatie!
Trainingen vanaf 75 euro p.p. op maat. Inclusief huur Valk, theorie vooraf thuis gestuurd en begeleiding van een erkend CWO zeilinstructeur.

Trainingen worden gegeven vanaf April tot en met Oktober vanaf Maandag tot en met Zondag 08:00 uur.

Onze instructeurs nemen met contact met uw op om uw wensen te bespreken. U ontvangt een lesplan en de theorie via de mail, wij reserveren voor uw een afspraak. Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing gepubliceerd op : www.watersportwereldburgum.nl

Als de zeillessen niet door kunnen gaan, dan worden deze in overleg met u verplaats naar later moment in uw agenda. 

Aanmelden stuur je contactgegevens en vaarwensen naar : info@watersportwereldburgum.nl of whats-app 06-30206428, dan nemen we contact met je op voor een afspraak!

Visit Us On Facebook