Tarieven verhuur

Bij ons begint uw dagtocht in de Watersportwereldburgum. Wij kunnen uw op weg helpen met onze watersportgidsen en instructeurs. Wij begeleiden groepstochten en kunnen uw kennis en vaardigheid op peil brengen zodat u vertrouwd het water op kan gaan. Start de ochtend met een zeilinstructie en ga daarna op pad om met de aanleerde zeilvaargebieden het vaargebied te verkennen. Wij adviseren u op basis van uw wensen. U levert een bijdrage aan onze zeilvereniging, mede door uw bijdrage kunnen wij zeilwedstrijden organiseren. De tarieftabel is een kleine samenvatting van wat mogelijk is, neem met ons contact op om uw verblijf bij ons in te vullen op basis van uw wensen. Via 06-30206428 tussen 17:00 en 20:00, altijd bereikbaar via de app en of via info@watersportwereldburgum.nl We reageren zo snel mogelijk en of bij onvoorziene omstandigheden, binnen 48 uur. Welkom bij Watersportwereldburgum, Ga tocht zeilen!

De instructeurs zijn CWO gecertificeerd

Het overbrengen van hun eigen enthousiasme. Dat noemen instructeurs vaak als reden om zeilinstructeur te worden. De instructeurs zijn vrijwilligers en hebben zelf trainingen gevolgd in het geven van zeilles, waardoor ze gecertificeerd zijn. De lesboten zijn Valken, ruime open boten waarin duidelijk te zien is wat er precies gebeurt en hoe alles werkt. “De eerste keer ga ik altijd zo snel mogelijk het meer op”, zegt een instructeur terwijl hij de zeilen hijst en zijn drie cursisten aan boord helpt. “Later leren ze wel waarvoor al die touwtjes dienen” (overigens heeft een zeilboot geen ‘touwtjes,’ maar ‘lijnen’).

Alleen zeilervaring opdoen, of opgaan voor een officieel zeildiploma?

De cursus staat open voor iedereen en er zijn twee basismogelijkheden voor de zeillessen:
• Je wilt wat zeilervaring opdoen en vooral heerlijk van (zomer)avonden op het water genieten, of
• Je wilt de zeillessen gebruiken om een CWO-diploma te behalen.
• Het is ook mogelijk om privélessen of een opfriscursus aan de vragen, neem contact met ons op.

De CWO-cursus bestaat uit 8 praktijklessen, theorie en een examen. Dit wordt allemaal in de avonduren aangeboden of op de Vrijdag. De praktijklessen beginnen om 18:30 uur en duren doorgaans tot ongeveer 20:30 uur, of zolang als de stemming in de boot en de weersomstandigheden het toelaten. Op basis van inschrijving en een voorkeursavond worden de lessen ingepland. Bij het inschrijven kan je aangeven op welke avond je wilt zeilen en welk niveau je hebt.

De zeilcursus wordt verzorgd op 2 zeilniveaus:
• de beginnersopleiding bereidt voor op het CWO-I examen,
• een gevorderdenopleiding die je voorbereidt op het CWO-II examen.
De boot
Er wordt gevaren in een Valk. Dit is een open zeilboot met vaste kiel. Het is een veilige, stabiele boot. Er kan weer lesgegeven worden in teamverband na het succesvol afronden van de gezondheidscheck.

Voor een opfriscursus hanteren we de verhuurtarieven van de boot plus de opslag van de instructeurskosten. We maken lesprogramma’s op maat, waarin wij de lesdoelen die u wilt bereiken in blokken samenvoegen en behandelen. Onze instructeurs voelen tijdens het zeilen verbeterpunten haarfijn aan en zullen deze met u bespreken en ook actief tips geven tijdens de les om uw zeilvaardigheid te verbeteren.

Voor de CWO cursus van 8 praktijklessen geld een minimale deelname van twee cursisten per boot, aanmelden kan voor 1 September 2020 en daarna voor 1 April 2021. Dit zijn speciale programma’s die we goed voorbereiden. We hanteren een all-in tarief van 195,- euro, inclusief lidmaatschap van onze zeilvereniging. Je kan dan deelnemen aan activiteiten en je kan 50% korting op de verhuur van onze boten.

Aanmelden mail : info@watersportwereldburgum.nl of app dan nemen we contact met je op! 06-30206428, bellen kan tussen 17:00 en 20:00 uur.

Visit Us On Facebook